Gavina vulgar

Larus ridibundus

La gavina vulgar (Larus ridibundus), que té una envergadura d’un metre, és bastant més petita que el gavià argentat de potes grogues (Larus michahellis), la gavina que més abunda al Bages. Com aquesta espècie, la gavina vulgar reposa als rius i va a menjar sovint als abocadors d’escombraries, però també s’alimenta de peixets, insectes, cucs, carronya…

La gavina vulgar, al Bages, és freqüent a l’hivern, quan presenta el plomatge predominantment blanquinós que observem a les fotografies. A l’estiu, el cap és fosc. No cria al Bages, sinó que ho fa a la costa.

[fotos Oriol Oms (1ª i 2ª) i Jordi Badia (3ª)]