Erosió per motos

El cim de Tres Creus (Rajadell, Castellfollit del Boix), a la imatge 1ª, assaltat per motoristes. L’erosió infringida pel pas de motos damunt de les serres del sud-oest de la comarca ha obert cicatrius irrecuperables al terreny i ha deixat impracticables molts dels senders.

La mateixa afectació causada per les motos de trial al collet de Sant Joan de la serra de Les Pedritxes, a tocar del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i serra de L’Obac, a la imatge 2ª.

Circular en moto per camp obert, fora dels camins explícitament establerts per vehicles, és un perjudici gravíssim, irrecuperable a l’escala humana del temps. Unes poques passades de moto eliminen el sòl que havia tardat segles a formar-se i que sustentava la vida. S’ha de ser un individu -que no persona- molt profundament egoista, insolidari i ignorant per satisfer el caprici propi de circular en moto per allà on li plau, deixant darrera del seu pas agressiu una desolació al terreny que impedeix de manera permanent qualsevol forma de vida.

[fotos Jordi Badia]