Gafarró

Serinus serinus

El gafarró (Serinus serinus) és un moixó de tons més o menys grocs i rodonet, molt abundant per tot arreu, també als parcs de zones urbanes. És el fringíl·lid més petit d’Europa. Té un cant líquid, agut i ascendent molt característic, que realitza al vol o des de punts enlairats com puguin ser les branques altes d’un arbre, cables elèctrics, etc. S’alimenta de llavors i insectes. La imatge mostra un mascle, de plomatge més acolorit que no pas la femella. El gafarró és un parent proper del canari (Serinus canaria), originari de les illes Canàries. [foto Oriol Oms]