Lachnaia vicina

Lachnaia vicina (= Lachnaia paradoxa)

Lachnaia vicina [= L.paradoxa, Lachnaea vicina] és un escarabat de la família crisomèlids amb el cap, el pronot, l’escudet i les potes negres i els èlitres taronja amb 3 punts rodons negres a cadascun. Té la part ventral coberta de pilositat blanca. Lachnaia vicina és una espècie polífaga que sol trobar-se en grup damunt d’alguna de les plantes de les quals s’alimenta.

Lachnaia vicina és una espècie molt propera a L.pubescens, amb la qual sovint s’han confós i que també es troba a la comarca de Bages. Lachnaia vicina s’identifica perquè la longitud del primer tarsòmer del seu primer parell de potes supera la suma dels altres dos. Els exemplars soltiaris de les imatges 2ª, 3ª i 4ª amablement estiren una de les potes del primer parell per mostrar aquest caràcter.

Lachanaia vicina és una espècie polífaga, però a la vegada té una gran predilecció pel pistatxer (Pistacia vera). A les imatges 1ª i 2ª, veiem a Lachnaia vicina damunt d’una paradella (Rumex crispus). A les imatges 3ª i 4ª, Lachnaia vicina es troba sobre un roure martinenc.

[fotos Jordi Badia (1ª i 2ª) i Montserrat Porta i Jordi Badia (3ª i 4ª)]