Llac de Navarcles

El llac de Navarcles és en realitat un embassament al riu Calders situat poc després de la resclosa de la Pólvora i abans de la confluència al riu Llobregat.

El riu Calders circula encaixat en una vall estreta i fonda que serpenteja en meandres continus. L’embassament inunda completament el tram més baix de la vall formant un llac de 345 metres de longitud per 65 d’amplada mitjana, un biòtop aquàtic adequat sobretot pels peixos, el segon en extensió a la comarca de Bages després de l’estany de l’Agulla.

La riba dreta o sud és un vessant inclinat on s’hi ha plantat arbres i s’ha adaptat pel lleure amb un parc infantil, un berenador i un embarcador, mentre que la riba esquerra o nord és un cingle de roca amb un espai estret de pas al peu. Amb tot plegat, a més de ser un bon lloc on observar natura, el llac de Navarcles ha esdevingut el marc idoni per al lleure i per a l’esport a l’aire lliure que convida al passeig a peu, amb patí o bicicleta al voltant de l’aigua encalmada, a la pesca, a la navegació amb balsa o piragua i a la iniciació a l’escalada a la roca equipada de la riba nord.

[fotos Jordi Badia]