Deixalles a l’engròs abocades vora el riu Cardener a Antius

La barra, egoisme i insensibilitat d’alguns individus asocials supera qualsevol límit imaginable. Vegeu sinó l’escampada de centenars de llargs tubs de plàstic abocats a la vora del riu Cardener a Antius, en un indret desgraciadament accessible en furgoneta o camió (foto 1ª). L’indret és a la riba esquerra del riu, en terme de Súria. Abans de l’abocament de deixalles en quantitats industrials, aquest era un indret especialment bell per l’aflorament d’una superfície extensa de roca calcària llisa i tallada per grans esquerdes a la riba i de formes ondulants modelades per l’aigua a la llera del riu.

Aparentment, el material abocat consisteix en l’aïllant de plàstic flexible de cables elèctrics gruixuts, potser per línies de mitjana tensió. Probablement, l’abocament d’aquestes deixalles en un espai natural sigui un perjudici afegit al del robatori de cables instal·lats de coure.

Pocs dies després de l’avís oportú, personal dels serveis municipals de Súria ha recollit tots aquests tubs de plàstic deixant el lloc net (foto 2ª). Molt bé per la bona gent de l’Ajuntament de Súria!

[fotos Jordi Badia]