Mallerenga carbonera

Parus major

La mallerenga carbonera (Parus major) és un ocell de la mida d’un pardal que és freqüent als parcs i als jardins, i es pot trobar a tot arreu on hi hagi arbres. Originàriament és una espècie forestal amb poblacions que assoleixen la densitat màxima a les rouredes. Nia dins de forats -és un ocupant habitual de les caixes de nidificació- i s’alimenta d’insectes i de llavors riques en greixos.

[fotos Oriol Oms]