Font de L’Angle (Calders)

La font de L’Angle -o de L’Angla- està situada a la banda esquerra o sud de la vall del riu Calders, entre el Llac de Navarcles i Viladecavalls de Calders, prop de Navarcles però en terme municipal de Calders i, en conseqüència, a la comarca del Moianès. La font pren el nom de la masia de L’Angle, documentada des de molt antic, per on passa el sender GR-3.
La font queda per sota del mas, a mig vessant obac, encarada a un cingle del sinuós riu Calders i a tocar del torrent de L’Angle, en una roureda amb trams erosionats per estassades abusives i per l’excés de camins i de freqüentació. La font brolla per damunt d’una roca. Al seu voltant es va construir en pedra una caseta quasi de joguina, suficient per estar-s’hi assegut, amb la paret del fons mig de roca natural on brolla l’aigua i mig construïda en pedra, dos bancs que ressegueixen les parets laterals i l’aigua circulant per terra i sortint per la porta.

La font de L’Angle és una de les que sempre raja.

El roure de L’Angle, de bella estampa i grans proporcions i per això catalogat d’arbre singular de Calders, destaca a unes desenes metres avall de la font.

[fotos Jordi Badia]