![](https://i0.wp.com/elmedinaturaldelbages.cat/wp-content/uploads/2022/05/Rorippa-nasturtium-aquaticum_6.jpg?resize=900%2C675&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/elmedinaturaldelbages.cat/wp-content/uploads/2021/04/Rorippa-nasturtium-aquaticum_3.jpg?resize=900%2C675&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/elmedinaturaldelbages.cat/wp-content/uploads/2021/04/Rorippa-nasturtium-aquaticum_4.jpg?resize=900%2C675&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/elmedinaturaldelbages.cat/wp-content/uploads/2017/06/Rorippa-nasturtium-aquaticum.jpg?resize=587%2C440&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/elmedinaturaldelbages.cat/wp-content/uploads/2022/05/Rorippa-nasturtium-aquaticum_7.jpg?resize=768%2C1024&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/elmedinaturaldelbages.cat/wp-content/uploads/2017/06/Rorippa-nasturtium-aquaticum2.jpg?resize=338%2C440&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/elmedinaturaldelbages.cat/wp-content/uploads/2021/05/Rorippa-nasturtium-aquaticum_5.jpg?resize=768%2C1024&ssl=1)
El creixen (Rorippa nasturtium-aquaticum) és una herba perenne de la família crucíferes, amb les fulles compostes i els folíols el·líptics o arrodonits, variables, el terminal més gros que els laterals, les flors blanques i els fruits en síliqua.
El creixen és una herba popular perquè les sevs fulles fresques es mengen en amanida; tenen un gust lleugerament picant, com de mostassa.
Els créixens ocupen les aigües poc fondes, netes però riques nutrients minerals, sovint convivint amb els créixens bords (Apium nodiflorum).
[fotos Jordi Badia (1ª, 3ª, 4ª, 5ª, 6ª i 7ª) i Montserrat Porta (2ª)]